Serie 1 herrer – Horsens Freja vs asa

Skrevet af ALV d. 29. april 2019

Referat – Freja – ASA

Resultat 4-4 (2-1)

Freja tog lørdag eftermiddag mod topholdet ASA, som inden kampen havde 10 point for 4 kampe og en målscore på +10.

Vi starter kampen med at være i kæmpe overvægt spil og chancemæssigt, hvor Emil SP allerede efter 4 min. kommer alene igennem, men han sparker over målet. Vi har efter 8 min. en stor chance til Ashvin, men hans afslutning i hjørnet blir flot pareret af ASAs målmand. På efterfølgende hjørnespark er Mikkel Vilhelmsen tæt på ved bageste stolpe.

Stik mod spil og chancer får ASA scoret til 0-1 efter at en returbold efter hjørne blir sparket ind mod mål – og endnu værre rammer bolden en Frejaspiller som strækker foden ud og den snyder Casper i målet.

Freja fortsætter med at være aggressive og dygtige med bolden. Ashvin er tæt på via frispark inden Mads Sørensen bryder en bold langt fremme og sender en sukkerbold i dybden til Emil SP, som lægger bolden under målmanden til 1-1. Vi har et par muligheder efter standarder inden Mikkel Johansen følger op på en returbold fra målmanden efter godt forarbejde af Kristian Nyland og Emil SP.

Fortjent føring ved pausen og en fantastisk flot 1. halvleg.

Vi starter 2 h som vi sluttede og Mikkel Johansens assist til Kristian Nylands mål til 3-1 bringer tankerne tilbage til Michael Laudrups assist til Ebbe Sand i VMs 8. delsfinale mod Nigeria, da Johansen lobber bolden over forsvaret et Nyland, der laver et af sine velkendte ryk i dybden, og han afslutter på bedste vis ved også at lobbe bolden over målmanden – klasse mål !

ASA satser endnu mere, og et gult kort til Stephen gør at de desværre får sat sig fuldstændig på kampen. I undertalspersioden scorer de første til 2-3 i en situation, hvor vi først taber en duel på midten, derefter en i venstre side og endelig sparker vi forbi bolden på det indlæg der kort efter scores på.  Inden vi blir fuldtallige får vi desværre snittet bolden i eget mål efter hjørnespark, så meget uheldig periode i undertal.

Vi er selvfølgelig lidt rystede samtidig med at nogle blir trætte, og med ASAs 2 dygtige kantspillere var vi hele tiden truet. Det var en lang bold i dybden til deres lynhurtige venstrekant, som gør at vi pludselig er bagud 3-4 med 10 min. igen.

Casper D Sørensen havde inden kampen annonceret en assist i dagens kamp, og efter 83 min. hamrer han et hurtigt udspark op til Ashvin, som med stort mod tager duellen med ASAs målmand, vinder den og scorer flot til 4-4.

I slutfasen får vi gult til Emil SP, men alligevel er det os der får 2 kæmpe chancer i slutfasen. Først er det Stephen Høeg der på et fremragende indlæg af Ashvin for helt fri mål header bolden i jorden og den ender over mål. Kort før tid laver Arton en super assist i feltet til Moldt, som desvære lidt presset ikke får ramt bolden.

Kampen ender 4-4

En flot Frejakamp på højt niveau mod et super godt hold. Vi skal i de næste kampe finde samme niveau igen, så er den første sejr tæt på.

Kæmpe ros til hele holdet for en fremragende indsats, men Emil SP, Ashvin og Mikkel Johansen skal fremhæves for at levere toppræstationer.

Med venlig hilsenAllan Dvinge

Videoen viser den fantastiske aflevering fra Mikkel Johansen til Nyland – klogt at Emil SP ikke går efter bolden