Skrevet af Jes d. 24. september 2019

Storsejr over bundholdet JAI

Der var lagt op til en slag revanche, da vi lørdag mødte JAI, som før kampen havde 1 point på kontoen, desværre fået i kampen i Freja.

Vi vidste at vi ville komme til at spille imod en forsvarsmur foran deres felt, så det gjaldt for os om at være tålmodige og effektive, hvis denne mur skulle nedbrydes. Det lykkedes til fulde, hvor vi fra kampens start satte os på spillet og forsøgte at finde rummene, hvor muren var skrøbelig. Efter 29. min og en hurtig spilvending blev Ashvin sat op 1v1 mod deres back, og Ashvin rundede elegant backen og hamrede bolden i mål til 0-1. Nogle minutter senere følte vi os i den grad snydt for straffe, da Magnus blev smadret i feltet, men fløjten forblev tavs. Efter 37 min. pegede dommeren på pletten, og Kristian Nyland sparkede bolden sikkert i mål til 0-2.  Blot 3 min. senere spillede Martin Petersen en fantastisk bold i dybden til Kevin Randeris, som elegant lagde bolden i mål til 0-3, og det kunne have givet endnu et straffespark inden pausen, men dommeren brugte vist synd for kendelsen, da en JAI spiller spillede bolden med hånden i feltet.  
Det var vigtigt, at vi fra 2. halvlegs start satte os på JAI igen, spillede hurtigt og klogt. Spillerne skal have kæmpe ros for at være fokuserede fra start, og det gav flere gode chancer i starten og efter 53 min. blev Magnus Rugholm spillet fri i feltet, og han bragede bolden op i nettaget uden målmanden nåede at blinke. Efter 65 min kombinerede Nyland og Kevin sig igennem, og Kevin endte med elegant at loppe bolden i nettet til 0-5. Nogle få minutter senere forblev fløjten også tavs, selvom Ashvin i bogstaveligste forstand blev jævnet med jorden i feltet.

I kampens slutfase fik JAI mere spil, og de fik også reduceret til 1-5, og det blev også til en enkelt hovedstødsafslutning på overliggeren.

Kort før tid fik assistenttræner Lasse Dvinge debut i den hvide trøje, da han kom ind som topangriber.

En vigtig sejr blev grundlagt på en meget tålmodig start på kampen, effektivt spil fra 25-65 min. med 5 scoringer og 3 straffe, som ikke blev fløjtet, så alle spillere skal have kæmpe ros for en klasse indsats i dagens kamp. Vi har 7 point ned til playoffpladsen, hvor AGF og FC Horsens er begyndt at røre på sig med sejre i weekenden. Derfor bliver kampen på lørdag kl. 13.30 i Freja særdeles vigtig ift. at vi med en sejr kan komme 10 point foran FC, og dermed have sikret os en sæson mere i s1. En sejr lørdag vil så samtidig have den effekt, at vi vil puste topholdene i nakken, og vi har stadig kampene mod netop dem i den resterende del af sæsonen.