Referat: Horsens Freja vs. JAI Aarhus

Skrevet af Jes d. 15. august 2019

Skuffende remis i premieren mod JAI

Der var skuffelse i omklædningsrummet efter dagens kamp, som endte med uafgjort 2-2, for alle følte at vi havde tabt 2 point mod et hold som vi var mindst 1 klasse bedre end.

Den korte udgave af, hvorfor det endte sådan er, at vi ikke scorede nok mål ift. spil og chancer, og JAI var effektive på de meget få muligheder de havde.

Vi sad totalt på kampen mod et hold der mødte os omkring midten af banen, og som forsøgte at stå kompakt i 4-4-1-1 opstilling, og derfra forsøge sig med omstillinger. Vi spillede gang på gang forbi dem, og vores kanter og backs kom godt med. Det resulterede i en masse hjørnespark til os i 1. halvleg, men den sidste skarphed manglede. Vi kom planmæssigt foran efter et flot angreb med gode kombinationer, som Magnus endte med at score på, tæt under mål. Vi fortsatte dominansen, men ud af ingenting og lidt sløseri fik JAI reduceret på en omstilling, hvor vi ikke vandt duellerne, og så var vi ikke gode nok til at orientere os i feltet, så en JAI spiller kunne trille bolden i mål blandt en masse Frejaspillere. Vi havde flere store chancer, hvor vi enten ikke ramte målet eller vi 1v1 med deres målmand tabte duellen.

2. halvleg var en tro kopi af 1. halvleg, total spildominans til Freja, planmæssigt foran 2-1 på straffe begået mod altid hårdt kæmpende Moldt og sikker scoring af Nyland. Vi fortsatte med at producere chancer, og bl.a. reddede JAI 2 afslutninger fra Daniel på stregen

Kampen skulle bare køres stille og roligt hjem, men vi blev efter 80 min. reduceret til 10 mand efter en ifølge Magnus selv “hjerneblødning”, hvor han i frustration sparkede bolden væk efter der var dømt frispark. At spille med 10 mand i en slutfase gir altid lidt udfordringer, og samtidig virker det motiverende på modstanderen. Umiddelbart efter udvisningen fik JAI tilkæmpet sig 3. standardsituationer, og 3. gang var desværre lykkens gang for dem, da de efter hjørnespark scorede til 2-2 via stolpen.

Kæmpe spilovertag med godt spil, masser af chancer, og så alligevel ikke få alle 3 point var en hård skæbne igår. Når det er sagt, så var der så mange positive elementer – vi fremstod som en stærk enhed, god kommunikation hele vejen rundt, spillet med bold var rigtig godt, og der var mange individuelle gode præstationer.

Det er de ting vi skal holde fast ved, når det på lørdag kl. 13.30 hedder lokalopgør mod FC Horsens og onsdag når vi hjemme møder Brabrand, som vi tabte begge kampe til i foråret.

Allan Dvinge