Referat: Horsens Freja vs. FC Horsens (Serie 1, herrer)

Skrevet af Jes d. 1. oktober 2019

Fortjent sejr i lokalopgøret mod FC Horsens på trods af lidt spænding i slutfasen

Lokalopgøret mod FC Horsens endte med en fortjent sejr på 3-2, som blev skabt på en fremragende 1 h, hvor FC blev spillet ud af banen på Spar Nord Park, men det blev unødvendigt meget hektisk i slutfasen med alt for mange standardsituationer til FC Horsens på vores halvdel. Sejren var ekstrem vigtig, da vi nu har 10 p ned til FC Horsens og den 6. plads, som vi ikke skal lande på.

Vi satte os på kampen fra start med et godt presspil, en solid defensiv og ikke mindst en sprudlende offensiv, hvor især kanterne Ashvin og Magnus boltrede sig, og i mange situationer fik deres direkte modstander til at ligne Bambi på glatis. Vi havde flere gode muligheder i kampens start, og der stod Ashvin som ophavsmand til nogle farlige situationer. Dommeren fratog os en kæmpe chance, da han i stedet for at lade os fortsætte med bolden og dermed komme 4 mod 2 dømte frispark til os og gav gult til FC – vanvittigt at kun ham på banen ikke kunne se den kæmpe fordel vi havde fået i situationen. 

Efter 18 min. fik vi igen erobret bolden højt oppe, og Ashvin blev spillet 1v1 mod deres back, som Ashvin elegant rundede i feltet og assisterede Kevin, som trillede bolden i mål til 1-0. Vi fortsatte det høje pres og Mads Sørensen fik scoret kort tid efter, men dommeren dømte offside, hvilket spillere tæt på situationen ikke var enige i. Vi fortsatte i højt gear med super boldomgang, og vores defensiv var forberedte og stod solidt. Efter 33 min. blev Kevin spillet dybt i højre side, og han fandt Magnus, som var løbet godt ind fra kanten og han udnyttede effektivt Kevins klassebold med at glide ind i bolden ved forreste stolpe til 2-0. Blot få minutter senere kombinerede Nyland og Ashvin sig igennem, og da Magnus fik råbt til Ashvin at han skulle lade bolden være endte Magnus med usvigeligt sikkert at lægge bolden i mål til 3-0, som var pausetillingen. Tæt på pausefløjtet havde vi igen en kæmpe chance, men en kombi af ubeslutsomhed og manglende løb endte i stedet med en spildt chance og et pausefløjt.

Vi snakkede i pausen om at vi skulle jagte mål nr 4 i 2 h, og at FC kun kunne få spænding i kampen, hvis vi forærede dem for mange standardsituationer og lavede personlige fejl. Vi fik et par kæmpe chancer, hvor vi kunne have lukket kampen, men afslutningerne manglede kvalitet.

Vi blev efter 60 min. for forsigtige, og vi mistede alt for mange bolde på tekniske fejl og dårlige beslutninger. Dommeren ville også have rampelys, eller han havde åbenbart fået medlidenhed med FC Horsens, for han dømte helt vildt mange mærkelige frispark i 2. h. samtidig med at vi også gav ham muligheden i for mange situationer. Efter 74 min. lavede vi et dumt straffespark, som FC Horsens største profil Matthias Jakobsen scorede sikkert på, og efter 88 min. sparkede FC Horsens sig på 3-2 via et veludført frispark.

Det blev til knap 8 min. tillægstid før vi meget fortjent kunne lægge 3 point til på kontoen.

Kommentarer som jeg efterfølgende har modtaget fra tilskuere

”I var overlegne i 60 min. og det er noget af det bedste vi har set på stadion MEGET længe”  

”Det var igen en kæmpe fornøjelse at se Jer spille – hold kæft hvor spiller I på et højt niveau”

”Første halvleg var sublim, og det er fedt at se den spilleglæde I har på holdet”

Weekendens øvrige resultater har flasket sig således, at vi nu ligger nr. 2 i puljen efter Brabrand, og vi møder søndag kl. 14.00 netop dem i Brabrand til et vaskeægte topopgør. Håber mange Frejasupportere lægger søndagsturen nordpå, så drengene kan få max. opbakning mod et meget stærkt hold.