Standerhejsning 2019

Skrevet af ALV d. 21. januar 2019

En godt besøgt standerhejsning og træningsstart 2019 er netop løbet af stablen. Der var besøg fra både borgmester Peter Sørensen, formand og medlem for kultur- og civilsamfundsudvalget, hhv Jakob Bille og Thomas Monberg Andersen.

Det fremragende vejr blev startet udendørs med tale fra formand Tine Larsen, inden flaget blev hejst ved æres medlem Mogens Jæger.

Efterfølgende startede seniorerne op med træningen, mens klubben var vært ved suppe og hyggeligt selskab, mens der blev holdt taler.

Freja glæder sig til 2019, i det altid fremragende selskab blandt alle klubbens medlemmer.Formandens tale:

Standerhejsning 19. januar 2019

Kære medlemmer, kære Freja.

Jeg vil gerne sige velkommen til jer alle sammen, spillere, trænere-ledere, æresmedlemmer, sponsorer, bestyrelse og ikke mindst vores lokale politikere; Borgmester Peter Sørensen, og fra Kultur- og civilsamfunds udvalget Jakob Bille og Thomas Monberg.

Fodbold sæson 2019 står for døren, en sæson som vi  fra bestyrelsens side, glæder os meget til at tage hul på.

Det bliver for kvindernes vedkommende med samme træner set-up som vi kender, med Tonny og Mille i spidsen. Det er dejligt med kontinuitet, og afhængig af puljen satser vi da på oprykning til Jyllandsserien igen og fortsættelse i serie 2 for klubbens 2. hold.

For herrernes vedkommende ser det rigtig spændende ud; vi har en god og stabil U19 trup, der i løbet af året vil gøre sig gældende på de forskellige hold, og det bliver interessant at følge deres videre udvikling op til seniorspillere.

Vores oldboys skal spille i serie 2, og vi ser frem til flere sejre i den kommende sæson, og selvfølgelig fortsat god stemning omkring holdet, som stadig ikke har brug for at træne, men gerne hygger sig efter kampene.

3. og 4. Holds Stjernerne får en ny opgave med placering i såvel serie 4 og en oprykning til serie 5, så det skal nok blive et spændende forår. Vi har heldigvis fortsat de meget engagerede trænere Dan Madsen og hans team, Jan, Henrik og Geo klar til at tage sig af serie 4.  Og heldigvis fortsætter Ali, Yasir og Deniz også i træner rollerne omkring serie 5 og de følger skarpt op på efterårets flotte resultater.

Vores 2. hold napper lige en sæson i serie 4. Det giver god mulighed for at bygge op igen, og med den skarpe træner kombination af Jacob Locht og Benjamin Andersen omkring holdet, samt mere ro omkring 1. holdet, har vi al mulig god grund til at tro, de også står for en oprykning igen i løbet af året.

Første holdet sikrede sig overlevelse i serie 1 i efteråret, og med en ny og stærk træner konstellation med Allan Dvinge og Henrik Matthesen, der har god erfaring med at arbejde sammen som et team, har klubben sikret sig et godt udgangspunkt for en meget kvalificeret træning og udvikling af spillerne. Samt sætte fokus på såvel styrke, sammenhold og gode resultater både på træningsbanen og til kampe. Verner og Axel vil desuden fortsat være tilknyttet  holdet som holdledere. Med opbygning af en god træningskultur og kvaliteten af de spillere vi har, er målsætningen en placering i den bedste halvdel af serie 1, og vi glæder os meget til at følge udviklingen på længere sigt.

2019 er året, hvor Horsens Freja har 70 års jubilæum, hvilket vi selvfølgelig markerer, så hold skarpt øje med hjemmeside og facebook side.

I løbet af året vil vi også, som tidligere år, engagere os i forskellige events, og det kan ikke siges for ofte; vi har rigtig meget brug for frivillige hænder, så klubben af denne vej kan skabe noget indtjening.  Både til pasning af ceféen, på trænings- og kamp dage, samt i forbindelse med Horsens Kræmmermarked i juli og Europæisk Middelalder Festival sidste weekend i august. Sæt gerne kryds i kalenderen allerede nu, og meld dig ind i vores Frivillig Gruppe på Facebook, så vi i fællesskab løfter opgaverne. Det er faktisk både sjovt og meningsfuldt.

Ungdom og klubbens øvrige afdelinger, der primært er vinter aktiviteter, er godt i gang med deres sæson, og på vegne af Frejas håndbold kvinder kan jeg fortælle, de spiller en vigtig hjemmekamp på torsdag kl. 19.45 mod Grindsted, og de vil blive rigtig glade for opbakning og mange tilskuere i hallen. Så kom frisk, og se en håndboldkamp live og støt pigerne til at bevare deres topplacering.

Men tilbage til fodbolden, vi ser frem til et spændende forår og mange timers god underholdning på banerne. Og husk, som sagt af tidligere AC træner og talentchef Anders Madsen: ”Den der træner godt spiller godt”

Med disse ord vil jeg og den øvrige bestyrelse ønske alle en rigtig god sæson, samt held og lykke med jeres trænings opstart!

Tak for jeres opmærksomhed.

Mogens Jæger vil du hejse flaget?

Horsens Freja længe leve, Hurra hurra hurra.

Og nu er klubben vært for en tallerken suppe og en øl eller vand i cafeen, og kultur formanden har lovet at sige et par ord om sporten i Horsens.

Tine Larsen