Referat: IF Lyseng vs. Horsens Freja (Serie 1, kvinder)

Skrevet af Jes d. 7. oktober 2019

IF Lyseng vs. Horsens Freja 3-4 (3-1)

Lyseng Idrætspark lagde lørdag græs til en spændende kamp mellem to af puljens bedste hold.

Lyseng kunne med en sejr for alvor spille sig ind i kampen om oprykning, og kom med en frisk sejr over Brabrand to dage forinden. Freja kvinderne der fører rækken, var derimod oversidder i seneste runde, og kamppausen var tilsyneladende ikke nogen fordel for vores egne tøser i hvidt og rødt, der specielt i kampens første halvleg virkede lidt rustne.

Lyseng starter da også kampen på flotteste vis, hvor deres venstre kant spiller deres højre kant fri med en millimeter præcis aflevering over 40 meter, som lige så sikkert bliver udnyttet til at bringe hjemmeholdet foran.

Hjemmeholdet fortsætter med at kæmpe en vis del ud af bukserne, og deres store og fysisk stærke spillere formår at gøre det rigtig svært for Freja kvinderne at få det vanlige gode flow i spillet.

Der er konstant svingdør i udskiftningerne på Lysengs side og aldrig har vi oplevet så mange spilstop i samme kamp. Henover kampen har hjemmeholdet flere gange spillere til at ligge til behandling på banen, for kramper eller andre smerter, og om det er af nød eller rutine ved jeg ikke, men dommeren stopper tilmed kampen tre gange hvor Lyseng skifter keeper! I hvert fald må man sige de ofrer sig 110 % for at trække tænder ud af kampen.

Vores organisation ser igen skidt ud da Lyseng kan bringe sig på 2 – 0, men to måls føringen varer kort, da Rikke Jenner der i Olines fravær er rykket helt frem fortjent reducerer.

Vi formår ikke at udnytte det efterfølgende overtag, i stedet er det Lyseng der inden pausen bringer sig på 3-1, og giver dem for alvor troen på et stort resultat.

Pausen bliver brugt til en alvorlig snak og ikke mindst større justering af kæderne.

I 2. halvleg viser Frejaspillerne formatet. Vi står meget bedre i samtlige kæder, og tager efterhånden ejerskab på kampen. Efter 60. min. har en Lyseng spiller hånd på bolden i det kriminelle felt, og Louise Jenner scorer iskoldt på straffesparket. Det giver ekstra blod på tanden, og fem minutter senere ser Mille Nannestad at Lysengs keeper er lidt langt ude af sit mål, hun skyder langt udefra og udligner til 3 -3.

Hjemmeholdet er ved at være slidte, og deres momentvise angreb dæmmer vores bagkæde og keeper Trine Buhl godt op for.

Efter 80. min. spiller Mille, Ida Glargaard i god position lidt uden for feltet, og Ida sender fornemt bolden i kassen til forløsende Freja føring og efterfølgende fortjent sejr.

På en dag med mange bump på vejen, skal Freja tøserne roses for en ukuelig tro på at sejren nok skal hives hjem, hvis man bliver ved med at kæmpe videre, selvom spillet ikke lige flyder.

Kampens spiller blev Ida Glargaard, der igen fightede forbilledligt og kronede indsatsen med at blive matchvinder.

Truppen: Trine Buhl, Lærke Borggaard, Mille Nannestad, Ea Overvad, Nanna Rasmussen, Ida Glargaard, Line Bæk, Louise Jenner, Tasja Westberg, Rikke Jenner, Pia Bovien, Jane Ladegaard, Natasja Nannestad og Frida Selimann.