Referat: Horsens Freja vs. Hatting-Torsted (Serie 1, herrer)

Skrevet af Jes d. 9. september 2019

Fremragende kamp, men ærgerligt nederlag

Set over 90 min. var Freja spillemæssigt en klasse over Hatting Torsted i lokalopgøret, men HT gav os en lektion i at udnytte gaverne og samtidig stå solidt foran feltet og parere.
Vi startede rigtig stærkt, og allerede efter 2 min ramte Mikkel Vilhelmsen overliggeren efter en standardsituation. Vi havde i starten flere gode angreb med kvalificerede afslutninger, men det blev også til en friløber til HT, da en clearing i vores bagkæde gav dem en stor chance, men Anders forhindrede føringen. Forsvaret var desværre i gavehumør i lørdagens kamp, så efter 13 min. fik HT endnu en friløber, som de kvitterede med til 0-1, og allerede i det 17. min fik de endnu en friløber foræret, og igen var de effektive til 0-2.
Vi var lidt rystede over de store fejl, som så igen skulle betyde, at vi skulle forsøge at hente vores modstander, som i kampene mod FC Horsens og Brabrand.
Vi satte os totalt på kampen, HT stillede sig ned, forsvarede godt og ventede på omstillinger. Vi spillede 80% af tiden på deres halvdel, fik flere gode muligheder – tættest på var Nyland, der måtte se sin afslutning kort før pausen stryge cm forbi målhjørnet.
Havde vi haft et overtag i spillet i 1 h, så blev overtaget endnu mere markant i 2 h. Det var spil til 1 mål, masser af godt spil, og allerede efter 10 min scorede Kevin Randeris til 1-2, da han sparkede bolden hård og fladt i mål fra kanten af feltet. Der var optræk til flere chancer, flere situationer i feltet, hvor vi konstant så et heroisk kæmpende HT hold blokere vores forsøg, og da Moldt med 10 min. igen brændte den største chance tæt under mål, så det svært ud. Vi satsede det hele i slutfasen, og da vi efter 89 min. faldt i bolden omkring midten lukkede HT kampen til 1-3. I angrebet efter fik vi tilkendt straffespark, men den ellers normal sikre skytte Martin Petersen måtte se sit spark pareret af HTs gode målmand.
Et nederlag på 3-1 i et lokalopgør mod en arvefjende er øv. Vi spiller en fremragende fodboldkamp med så mange positive tendenser ift. vores boldomgang og løb for hinanden, og vi kæmper trods modgangen en heroisk kamp sammen for at vende kampen.
En tabt kamp, men jeg føler vi alligevel fik lagt endnu mere på vores spillemæssige udvikling.
Vi skal se fremad, men også have stoppet tendensen i dette efterår, for vi har i halvdelen af efterårets kampe været bagud med 2 mål undervejs. Det er selvfølgelig langt fra godt nok, og vi skal og vil arbejde hårdt for, at det skal blive sværere for vores modstandere at score mod os. Ihvertfald skal vi ikke være så meget i gavehumør i de næste kampe, men i stedet få sat flere point på kontoen, så bunden af rækken hurtigst muligt kommer langt væk.
Næste modstander er AGF i Aarhus på fredag kl. 18.30