Referat: Horsens Freja vs. FC Skanderborg (Serie 1, kvinder)

Skrevet af Jes d. 11. oktober 2019

Horsens Freja vs. FC Skanderborg 2-3 (1-1)

FC Skanderborg, der ligger i midten af rækken, spillede klogt og straffede effektivt hjemmeholdet, der måtte inkassere efterårets første nederlag.

Kampene mod Skanderborg volder os ofte problemer, de kæmper godt som hold og forsvarer sig fremragende.

Derfor havde vi nu alligevel forventet at kampen skulle udvikle sig anderledes, Freja spillernes individuelle kvaliteter er normalt et niveau over modstandernes og i de seneste indbyrdes kampe, har vi trukket det længste strå.

1.halvleg er jævnbyrdig dog med Freja spillerne mest på bolden, men uden at få skabt de store chancer.

I stedet er det en Skanderborg spiller der fra en meget spids vinkel, kan bringe gæsterne foran efter 22. min. Bolden er dog knapt givet op, før Line Bæk spiller Rikke Jenner fri i dybden, og Rikke skaber balance igen ved at udligne til 1 – 1.

Efterfølgende er vi tæt på flere gange at bringe os foran, men et par store chancer bliver desværre misbrugt, og Skanderborg holder sig dermed godt inde i kampen.

2. halvleg er kun få min. gammel, da vi på under 5 min. helt unødvendigt forærer gæsterne to nemme mål.

Det virker som en spand kold vand i hovedet på hjemmeholdet, og giver naturligvis gæsterne yderligere vinger og troen på en stor overraskelse. Freja spillernes frustrationer kommer bl.a. til udtryk i upræcise afleveringer, på den sidste tredjedel løber det meste ud i sandet, og forsøg på lange bolde i dybden er ingen succes. Intet ser ud til at lykkes, indtil Louise Jenner præcist spiller søsteren Rikke fri, der sikkert udnytter chancen og bringer lidt spænding ind i kampens sidste fem minutter.

Herefter presser Freja voldsomt på, og et frispark to minutter før tid begået på stregen af feltet, får os et øjeblik til at tro på chancen for point. Desværre glipper muligheden for hattrick til Rikke, da bolden bliver pareret i muren.

Der var desværre ikke mange plusser i bogen til en flok skuffede Freja spillere, bedst var søstrene Rikke og Louise Jenner, der delte titlen som dagen spiller.

Banens bedste spiller var ubestridt Skanderborgs keeper, der på stregen og som ekstra sweeper, reddede gæsterne i mange situationer.

Det var et irriterende og dumt nederlag, der nu kræver at Freja kvinderne skal vinde de to sidste kampe, for at holde liv i muligheden for oprykning.

Søndag er der topopgør, når vi ude møder Aarhus 1900, kl. 14.30 på Min Bolighandel Park.