Referat: Horsens Freja vs. Aarhus 1900 (Serie 1, kvinder)

Skrevet af Jes d. 9. september 2019

Horsens Freja vs. Aarhus 1900 1 – 1 (1 – 0)

Ærgerligt pointtab

Aarhus 1900 havde max point inden dagens kamp, og vi vidste udmærket hvad vi skulle op imod, da vi i de to indbyrdes opgør i forårets pulje ikke lykkedes med at få point mod de stærke Århusianere.
Så det var opsatte Freja kvinder der gik på banen og tørstede efter revanche, og det var da også hjemmeholdet der kom bedst fra starten, satte sig på kampen og lagde et godt pres på modstanderne. Freja kvinderne spiller med stor koncentration og vinder de fleste dueller. I front udfordrede Pia Bovien og Rikke Jenner konstant og begge var særdeles var effektive i presspillet, så der opstod flere løse chancer. Derfor var det også helt fortjent da Rikke Jenner sender Pia Bovien afsted med en stikning i dybden, og Pia scorer til 1- 0 kort før pausefløjt.

2. halvleg bliver mere lige, dog med hjemmeholdet i fin kontrol. Pia Bovien får en kort pause, da hun har slået ryggen ved et fald i forbindelse med scoringen. I stedet kommer Victoria Nielsen på banen og får en fin debut på serie 1. holdet. Frida Selimann der indtil da har spillet fremragende i midterforsvaret slår hovedet i en nærkamp og må udskiftes, i stedet kommer Pia igen på banen og Louise Jenner rykker ned fra midtbanen og erstatter Frida i bagkæden.
Med 20 min. tilbage ser det stadig ud til at Freja skal tage alle tre point, men vores ellers dygtige keeper Trine Buhl er uheldig og får en tilsyneladende ufarlig bold fumlet ind over målstregen, og dermed udligning til 1 – 1.
Det gjorde selvfølgelig ondt på Freja kvinderne og allermest Trine, på en dag hvor alle ellers havde spillet en næsten fejlfri kamp. Trine Buhl gør dog skaden god igen, da hun kort efter viser formatet med en feberredning, hvor de fleste allerede havde set bolden på vej i nettet.
Freja spiller sig igen til flere chancer, men skarpheden mangler. Nanna Rasmussen er tæt på, da hun sparker et frispark i de sidste minutter, men bolden kysser lige overliggeren på den forkerte side.
Mere blev det desværre ikke til, i en kamp hvor Freja kvinderne havde mest grund til at ærgre sig over resultatet. Vi fik dog vist, at vi bør spille med i toppen af rækken og truppen ser bredere og stærkere ud end tidligere.
Ida Glargaard spillede en fremragende kamp både på kanten og da hun blev rykket ind centralt. Udover et kæmpe løbearbejde krydret med godt spil, vandt hun et utal af nærkampe. Derfor blev hun kåret til dagens spiller.
Truppen: Trine Buhl, Nanna Rasmussen, Frida Selimann, Mille Nannestad, Samantha Taylor, Ida Glargaard, Line Bæk, Louise Jenner, Simone Rishøj, Pia Bovien, Rikke Jenner, Victoria Nielsen og Laura Pedersen.

Billedtekst:
Victoria Nielsen, 17 år, der senest har spillet for Horsens Nord, fik debut på Freja holdet og den talentfulde spiller gjorde et rigtig fint indhop.