Referat: AGF vs. Horsens Freja (Serie 1, herrer)

Skrevet af Jes d. 16. september 2019

Vigtig og fortjent sejr på Fredensvang

Fredag aften var Freja på besøg i Århus til en kamp der gjaldt meget vigtige point.
En sejr ville betyde at vi havde en solid afstand til playoff og nedrykningskamp. Et nederlag og vi var pludselig en del af nedrykningsduellen.

Heldigvis blev det til en forløsende sejr, som naturligvis skabte en fantastisk stemning i omklædningsrummet efter kampen.

Vores plan var at holde AGF fra fadet i 1. h, og derefter begynde at åbne mere op. Vi startede i modvinden, som var ret markant, så vi ville blive udfordret max fra start. Taktikken lykkedes, da AGF kun var farlige via deres standardsituationer, som de fik 5 af i 1 h., og vi lykkedes fint med at cleare disse – dog gav det første en pæn mulighed til AGF. Vi lykkedes fint med at holde på bolden og stille og roligt bevæge os fremad mod deres felt. Vi havde flere gode muligheder til Magnus, Ashvin x 2 og så var Mads tæt på efter hjørnespark.

0-0 ved pausen, og vi var meget trygge ift. at vi nu skulle i medvinden, og der var ikke så meget at justere på for os. Vi vidste at de satsede meget i deres contraangreb, så det gjaldt om at være forberedte på det. Allerede efter 2 min. får vi frispark, og Magnus’ indlæg endte ved Nyland, der kunne trille bolden i mål til 0-1. Desværre fik vi ikke helt det momentum vi håbede på med scoringen, men faldt lidt og AGF fik overtaget. En tabt bold på midten af banen satte gang i en AGF omstilling, som desværre endte med et straffespark og 1-1, selvom Anders var tæt på bolden.

Vi fik sat os på kampen igen, og havde et par store chancer til Kevin, men skarpheden manglede i dagens kamp. Vi skiftede Emil SP ind, og satte ham på toppen i håb om at kunne udnytte hans speed. Efter 82 min blev han spillet dybt og alene igennem rundede han målmanden, og trillede bolden sikkert i mål til 1-2. AGF forsøgte at lægge pres på, men forsvaret stod godt i dagens kamp – sikkert styret af Mikkel Vilhelmsen og Mads Sørensen. I den periode burde vi have lukket kampen med en 1-3 scoring, men den sidste aflevering/beslutning manglede.

Efter en hektisk afslutning var det en kæmpe lettelse da dommeren fløjtede af. En fantastisk go sejr mod et godt AGFhold, og nu har vi 12 p for 7 kampe og 7 p ned til stregen.

Allan Dvinge