Oprykningen glippede til sidst

Skrevet af Jes d. 25. juni 2021

Jyllandsserien, kvinder

Vorup FB vs. Horsens Freja 3 -2 (3-0)


Det blev ikke i denne omgang at Freja kunne sikre sig en historisk oprykning til kvindeserien. Med et pointforspring ned til de to nærmeste forfølgere, Brabrand og Vorup, kunne Freja kvinderne med blot et enkelt point have sikret sig puljesejren. Men sådan skulle det ikke gå.
Vorup FB kom godt fra start og efter kun 8 min. kom hjemmeholdet foran. Efter yderligere 8 min. øgede hjemmeholdet stillingen til 2 – 0.
Freja havde flere tilløb til at skabe balance i stillingen, og vores angribere var tre -fire gange alene med deres keeper dog uden held. Vorups keeper var kampens helt store spiller, der ud over flere store redninger, også agerede sweeper og fik afværget nærgående Freja forsøg.
I den anden ende var vores keeper Tasja uheldig da hun efter en aktion i feltet, bliver trådt på håndleddet. Efter en pause med behandling vælger hun selv at fortsætte trods smerter.
Et par minutter inden pausen sker det der ikke må ske, Vorup bringer sig foran med 3 -0, og dermed ser det for alvor svært ud.


Pausen bliver brugt til lidt justeringer og alle tror på at kampen kan vendes.
Freja kvinderne kommer da også klart bedst ud til 2. halvleg og sætter sig gradvist mere og mere på kampen. Vorup kæmper bravt imod, men efter 74. min. reducerer Mille Nannestad til 1 -3. Vi flytter Julie Wendelbo fra bagkæden og helt på toppen, og der bliver lagt yderligere massivt pres mod hjemmeholdets mål. Vi er tæt på flere gange, og i det 87 min. kan Simone Bavnsgaard endelig prikke bolden i nettet. Med endnu en scoring kan Freja kvinderne sikre sig oprykning, og alle inklusive keeper Tasja Westberg er at finde i Vorups felt ved hjørnespark.
Desværre lykkes det ikke at score yderligere, og i stedet blev det så Brabrand, der med samme antal point som Freja og Vorup sikrede sig oprykningen på bedste indbyrdes resultat. Der var selvfølgelig skuffelse i Freja lejren efter nederlaget, især kunne vi ikke være tilfredse med resultatet efter 1. halvleg, hvor manglende kynisme og beslutsomhed gjorde udfaldet.


Set over hele sæsonen er vores placering mere end godkendt, målsætningen var at blive i Jyllandsserien, i stedet har vi præget rækken og kun været et enkelt mål fra oprykning.


Keeper Tasja Westberg blev kåret til dagens Freja spiller. Udover at stå en god kamp, ofrede hun sig for holdet og spillede kampen færdig med et beskadiget ledbånd.


Alle kan nu se frem til en særdeles velfortjent sommerferie, og for flere er det en tiltrængt pause til at få restitueret og slippe af med småskader.