Nyeste Corona opdatering

Skrevet af ALV d. 25. oktober 2020

Kraftigt stigende smittetal har betydet, at regeringen og sundhedsmyndighederne fredag den 23. oktober meldte en række nye restriktioner samt anbefalinger til vores adfærd ud, der skal hjælpe til at bryde smittekæderne og nedbringe smittetallene.

Vi har samlet et overblik over, hvad det betyder for jer, og hvornår de forskellige tiltag træder i kraft. Og herudover har Kulturministeriet udarbejdet en rigtig god Q&A, som findes her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19

Forsamlingsforbud: træder i kraft fra mandag den 26. oktober 2020 til og med den 22. november 2020 i forbindelse med idræts- og foreningsaktiviteter. Vær opmærksom på, at der er gjort forskel på, hvordan henholdsvis børn & unge, voksne og professionelle idrætsudøvere må mødes:

• Børn og unge til og med 21 år: 50 personer

• Voksne over 21 år: 10 personer.

• Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for professionelle idrætsudøvere.

• Ved almindelige aktiviteter og sociale samlinger er der indført et forsamlingsforbud på 10 personer.

• Ved events med publikum gælder der fortsat et forsamlingsforbud på 500 personer, hvis de sidder ned og har retning mod en scene, bane eller lignende.

• Herudover anbefaler sundhedsmyndighederne, at arrangementer, der primært har et socialt formål samt arrangementer med overnatning, aflyses

Efter statsministerens pressemøde fredag d. 23. oktober står det nu klart, at vi får skærpede retningslinjer inden for idrættens verden.
Alle detaljer er ikke på plads endnu og vi afventer således at Kulturministeriet får udarbejdet nogle mere specifikke retningslinjer, som DIF, DBU, DGI og DHF efterfølgende vil udsende information om i løbet af uge 44.
Herunder skrivelse fra Horsens Kommune, som vi foreløbig følger:

Mundbind: vær opmærksom på, at fra torsdag den 29. oktober er der krav om mundbind i indendørs kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter. Det gælder for fra 12 år og opefter – dog ikke i forbindelse med udførelsen af selve aktiviteten, der hører til idrætten eller foreningen.

Du kan desuden orientere dig yderligere i myndighedernes anbefalinger her:


• https://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Coronavirus/2020/Oktober/~/media/Filer%20-%20dokumenter/Oversigt-over-tiltag-okt2020.pdf

Tak fordi du hjælper med at passe på dig selv og andre. “

På baggrund af ovenstående aflyser vi i Horsens Freja al træning i uge 44, undtagen udendørs træning for U6 og op til U19!
Vi melder naturligvis ud lige så snart vi har de specifikke retningslinjer fra de enkelte forbund om hvordan den kommende træning bliver.
Ligeledes må vi desværre også aflyse vores afslutningsfest d. 31.10.2020 samt vores interne klubstævne i Vesthallen d. 14.11.2020.
Vi håber på jeres forståelse, og ser frem til, vi igen kan komme i gang med vinterens forskellige aktiviteter.
Indtil da, pas godt på hinanden.

På bestyrelsens vegne
Tine A. Larsen