Jyllandsserien kvinder – Horsens Freja vs brabrand

Skrevet af ALV d. 9. april 2018

Målfest og sejr

Vi havde imødeset vores debut i Jyllandsserien med spænding, debut er ikke helt rigtigt, vi har tidligere haft en enkelt sæson i jyllandsserien, men under helt andre forudsætninger efter en skrivebordsoprykning for et par år siden.

Efter et flot 2017 efterår med lutter sejre, er der opstået en god vinderkultur i truppen, det skulle også blive afgørende i dagens hjemmekamp mod Brabrand.

Optakten var dog ikke optimal, da vores stærke midtbanespiller Ida Glargaard, allerede bliver skadet under opvarmningen. Truppen er dermed reduceret til 12 spillere, hvilket især i 2. halvleg gjorde ondt på os.

Freja pigerne tager teten fra kampens start, og allerede efter 6 min. bringer Pia Bovien Freja på 1 – 0 efter en flot soloaktion.

Nanna Maria Rasmussen tager sig kærligt af et frispark, og udplacerer Brabrands keeper til 2 – 0.

Vi lukker Brabrand ind i kampen, og indenfor 12 min. udligner de vores føring.

Mille Nannestad bringer igen Freja foran 3 -2 og Oline Larsen tager sig senere køligt af et straffespark, så vi kan gå til pause foran 4 -2.

2. halvleg er kun 7 min. gammel da anfører Line Bæk sender et præcist hjørnespark ind i feltet, som Nanna flot udnytter med et hårdt og velplaceret hovedstød.

I denne fase så Freja ud til at have god kontrol med kampen og med en 5 -2 føring, burde den kamp være lukket, men Brabrand lagde sig ikke ned, og da en presset Freja forsvarer er uheldig at sende bolden i eget net midt i 2. halvleg, giver det ny energi til gæsterne.

Efter 70 min. får Frida Selimann, der indtil da har spillet fremragende i midterforsvaret, et ildebefindende, og må ud og sunde sig, Gode råd er dyre på den hårdt prøvede bænk, et par af Freja spillerne humper allerede nemlig rundt med små skader, og Brabrand udnytter situationen, ved at udligne Freja føringen til 5 -5 i det 70 og 82. min.

Helt fortjent hiver Freja pigerne dog sejren hjem i de sidste minutter, da Pia Bovien prikker bolden forbi Brabrand forsvaret til Oline Larsen, der udnytter chancen til at sikre hjemmeholdet sejren med tenniscifrene 6 – 5.

Pia Bovien leverede en fremragende indsats og blev kåret til bedste Freja spiller.

Der var debut til ikke færre end fire spillere og et glædeligt comeback til Ea Overvad, der er tilbage efter barsel. Det er lykkedes os at hente klare forstærkninger til truppen, angriber Natasja Clausen, der var et kæmpetalent og bl.a. har spillet 3 F Liga i Skovbakken, giver fodbolden en ny chance efter et langt skadesforløb, keeper Trine Buhl Jørgensen der i efteråret spillede 3 F Liga i VB, lynhurtige kant og angriber Pia Bovien der har været nøglespiller i mange år for HB og Jane Ladegaard ligeledes fra HB, der afløser sin søster Mette (der er gravid) i Freja forsvaret. Vi er stolte over tilgangen af så stærke spillere i Horsens Freja.

Næste kamp er søndag d. 15/4 ude mod BMI.