JS Kvinder: Horsens Freja vs Hatting/Torsted/Stensballe

Skrevet af Jes d. 23. august 2020

Jyllandsserie Kvinder

Horsens Freja – Hatting/Torsted/Stensballe IK 6 – 1

Efter en rigtig skidt kamp og et stort nederlag i sæsonpremieren ude mod Silkeborg Q, har Frejas kvinder i den grad rejst sig igen og vist formatet i de seneste to kampe.

Forleden blev VSK sikkert besejret med 5 – 1, og onsdag aften gik det ikke bedre for Stensballes piger, da de besøgte Spar Nord Park.

Kampen var imødeset med stor spænding i Freja lejren, eftersom modstanderne i mange år har været den alt dominerendekvindefodboldklub i Horsens og omegn.

Derfor var det også første gang i hvert fald i nyere tid, at de to klubber mødte hinanden i en turneringskamp, men ydmyghed var der ikke tale om, Freja kvinderne gik til stålet fra første fløjt.

Fra start lagde Freja et massivt pres og efter 12 min. sender Line Bæk bolden i en blød bue over SIK’s keeper til 1 – 0. 

Freja holder fast i presset og 4 min. efter, sender Rikke Jenner en bold skråt ind i feltet, som Mette Ladegaard hamrer i nettet. Trods flere store chancer og Freja dominans, bliver der ikke scoret mere før pausen.

Freja jagter det tredje mål der måske kan lukke kampen, det kommer i det 69 min. hvor Line Bæk scorer sit andet mål, efter assist fra Mette Ladegaard. Minuttet efter spiller Pia Bovien, Oline Larsen fri. Oline svigter ikke og bringer Freja fortjent på 4 – 0.

Et skud der sikkert var tænkt som et indlæg, sejler over en velspillende Tasja Westberg i målet, hun er uden chance for at nå bolden, og gæsterne reducerer til 4 -1.

Der går dog kun få øjeblikke, før Ea Overvad spiller en lettere presset Pia Bovien, Pia vender flot på sin modstander og scorer til 5 – 1.

Efter 76 min. må Julie Wendelbo Pedersen forlade banen 10 min. efter et gult kort, men trods en i undertal kan Rikke Jenner alligevel lukke kampen til 6 – 1, efter en god diagonal bold fra Nanna Maria Rasmussen.

Det var en stor holdpræstation der dannede grundlag for det flotte resultat, men fremhæves skal Ea Overvad, der blev kåret til dagen Freja spiller. Ea var en klippe, udover et utal af erobringer var hun en fremragende styrmand på midtbanen og strøede om sig med gode afleveringer