Allan Dvinge ser tilbage på foråret 2019 og overlevelsen i serie 1

Skrevet af Jes d. 3. juli 2019

Horsens Freja vs VRI 0-0 (8-7 efter straffespark)

Playoff-kampen er der ikke så meget at skrive om. Vi spiller vel en af vores dårligere kampe offensivt, og vores defensiv står solidt foran Anders. Varmen var næsten ligeså ulidelig som spændingen, men fra Anders snuppede det vigtige 5 spark fra VRI var jeg egentlig rolig…og vi lykkedes – KLASSE !

Min første halvsæson i Freja er nu færdig, og jeg kan se tilbage på et hårdt, men super fedt forår 2019.

Vi havde inden sæsonen mistet nogle stamspillere fra truppen, og der var ikke mange til træning i efteråret, og slet ingen trænende på serie 4. Rygter i Horsens blandt fodboldfolket var at Freja var på vej i ruiner, spillerne flygtede osv.. Som jeg nævnte, da jeg snakkede om trænerjobbet med Jacob Outzen, Krølle og Jobber, så var det en udfordring, som jeg synes lød spændende.

Ret hurtigt fik vi nye spillere ind og træne med, og gamle kendinge vendte tilbage. Vi vandt ikke mange fodboldkampe i opstarten, og forskellige forsvarsformationer blev afprøvet, men vi lukkede desværre stadig rigelig med mål ind. Vi blev også ramt af skader til flere spillere, og desværre skader som var længerevarende. 2 spillere rejste 1-2 uger ind i turneringen til udlandet i et par måneder, og vi havde stadig ikke noget trænende serie 4 hold.

Summen af det hele var mange udfordringer i opstarten, som også påvirkede vores turneringsstart markant.

Mit første mål var hurtigt at få skabt et fedt træningsmiljø – der skal spillerne have ros for helt fra start at møde op og give den max gas hver eneste gang. Det betød at der var mange til træning, høj intensitet og højt humør i træningerne. Det høje træningsfremmøde har været der hele sæsonen igennem, og kæmpe respekt for at spillerne har haft meget få afbud. Det positive ved at s4 ikke trænende var, at Henrik og jeg fik fantastisk sparring af Locht og Benner. De har været en kæmpe hjælp for mig igennem hele foråret, både i træningerne, snakke omkring spillerne, stille hold så både os og s4 kunne stille hold, og så er de squ bare nogle fantastiske Frejadrenge med hjertet på det helt rigtige sted.

Jeg fik en snak med klubben omkring udfordringen med ikke at have et trænende s4 hold. Bestyrelsen, trænere på s4 og U19 var med på at det var en god ide at lægge træningen for s4 og U19 sammen, og at U19 spillerne skulle udgøre stammen på s4. For s1 betød det at bredden i truppen blev forøget af trænende spillere, for s4 betød det at vi var tæt på at få lov at spille om oprykning, men det glippede i Lund. Alle U19 drengene har givet udtryk for at de er klar igen fra efterårets start, hvor de samlet udgør s4 truppen, mens dem der har lysten og evnerne også blir en del af s1 truppen. Når jeg har spurgt U19 drengene om de havde lyst til at træne med os, så har de bakket 100% op om det – fedt.

Henrik blev desværre undervejs syg, og måtte til sidst melde helt fra. I den periode fik jeg kæmpe hjælp af Benner, Locht og Tor, som alle var klar til at tage med os til kampene. Jeg fik i slutningen af foråret vristet PS4 controllerne ud af hænderne på Lasse, så han har de sidste uger og sidste 3 kampe været en go hjælp på sidelinien og som han siger “vi har vundet alle kampe siden” – tænk hvad en ung knægt kan få af viden igennem FIFA og Manager. Lasse er gået ind i det med stor entusiasme og vi fortsætter med samarbejdet i efteråret.

Hver måned siden opstarten har spillerrådet med Have, Vilhelmsen, Kevin og jeg holdt nogle møder og undervejs skrevet en del med hinanden, hvor vi har vendt de forskellige udfordringer – for mig har det fungeret perfekt med den sparring de 3 har givet mig igennem hele foråret. De har bidraget med gode input, og de har på alles vegne taget et stort ansvar for at alt er, som det skal være i og omkring truppen.

Udviklingen i vores spil har for mig også været markant stigende, og vi er blevet anerkendt af alle vores modstandere i puljen for at vi er et godt hold. Vi har scoret 29 mål i 14 kampe og der er gået 30 mål ind, så kampene er ca endt 2-2 i snit, hvilket jo også passer godt med de 14 point vi høstede. Især de sidste 5 kampe har vist en god udvikling i både det offensive, defensive spil og ikke mindst det taktiske spil, som spillerne har været meget disciplinerede omkring.


Status efter første sæson i Freja 
Jeg er meget glad og taknemlig for at have været en del af Freja i dette forår. Jeg er enormt glad for den opbakning jeg hele vejen har følt fra ledelsens side. Vores holdledere Axel og Verner har gjort det nemt for mig fuldt ud at fokusere på træningen og kampene. Jeg er vanvittig tilfreds med den træningskultur spillerne har været med til at skabe, og så er jeg squ stolt af alle mine spillere.
Spillerne har taget godt imod alt det jeg/vi er kommet med, de har udnyttet de rammer træningen har givet til at være med til at skabe et helt fantastisk træningsmiljø, og ikke mindst, så har vi et helt og aldeles unikt sammenhold i og omkring truppen/klubben – et sammenhold som alle bidrager til i stort omfang, og som jeg i ingen andre klubber har set så stærkt. Spillerne er nogle helt fantastiske drenge/mænd at hygge fodbold med alt inkl.
Jeg vil sige spillerne mange TAK for at dette forår har været vanvittig fedt, jeg glæder mig helt vildt til at fortsætte arbejdet i efteråret, hvor vi starter op mandag 22/7 kl. 18.15

God sommer

Allan Dvinge